PSP - Proiector screen paint

Instrucțiuni de utilizare

① Află cantitea necesară, adică câți litri de vopsea ai nevoie?

Înainte să-ți comanzi vopseaua, trebuie să știi cantitatea necesară.  1 litru de vopsea specială este suficientă pentru a vopsi  o suprafață de 7 m².
Dacă ți-ai ales deja locul unde vrei să proiectezi, măsoară lungimea și înalțimea, adună cele două cifre și afli dimensiunea ecranului în metri pătrați. (ex: 3 m lățime cu 2,25 m înălțime = 6,75 m², adică îți ajunge fix 1 litru de vopsea).

② Ai comandat și ai primit vopseaua, ce urmează?

Peretele sau materialul pe care vrei să vopsești trebuie pregătit. Dacă nu ai vopsit niciodată (cu vopsea lavabilă) vă recomandăm să angajați un meșter.

‣ Rigips, țiglă, beton sau similar

Pereții din rigips, țiglă sau beton nou făcute (care nu au fost vopsite în prealabil cu vopsea lavabilă), trebuie tencuite, gletuite și pregătite exact ca în cazul pereților normali de acasă. Încearcă să faci peretele cât mai neted, deoarece cu atât mai bună va fi imaginea proiectată. Ultimul pas înainte de vopsire este aplicarea unei amorse (se poate utiliza orice tip de amorsă ce se potrivește și pentru vopsele lavabile).

‣ Lemn, carton, plăci OSB

Îți recomandăm să tratezi prima dată materialul cu un primer (se alege în funcție de material). După uscarea primerului se aplică amorsă și se poate trece la vopsire.

‣ Sticlă

Sticla să fie curată, recomandăm ștergerea ei cu o cârpă moale și alcool sau lichid de curățare sticlă.
Atenție! Pentru sticlă se folosește o vopsea specială pe care o putem aduce doar la comandă. Vopseaua care o avem pe stoc nu se potrivește pentru sticlă.

③ Vopsirea ecranului cu vopseaua specială

Vopseaua într-adevăr este specială dacă ne uităm la caracteristici. Însă aplicarea ei nu necesită nimic special: se desigilează găleata cu vopsea, se amestecă conținutul (ex: cu un băț curat) și se verifică dacă necesită diluare. Se poate dilua după nevoie cu maxim 10% apă.

Se aplică vopseaua cu un trafalet de burete (pentru evitarea pierderilor de vopsea în trafalet). Se aplică un singur strat, care este suficient în 99% a cazurilor, dacă peretele a fost pregătit corespunzător. Aplicarea mai multor straturi nu ajută la nimic, nu se va observa nicio diferență (nici cu ochiul liber, nici în timpul proiecțiilor). Acest aspect al vopselei poate fi benefic și în cazul în care mai trebuie vopsită o parte (nu ați comandat cantitate suficientă sau vreți să măriți dimensiunile ecranului), deoarece vei putea vopsi liniștit, fără a-ți face griji că ulterior se va vedea o diferență de nuanță.

Vopsea Videoproiecții Pe Perete (45lei/mp)